Достапни линкови

Австралија доби жена Премиер


Австралија ја доби и првата жена Премиер.Откако опадна рејтингот на Кевин Руд, владечката Лабуристичка партија за лидер ја прогласи Џулиа Гилард. Популарноста на Руд опадна по серија на негативни политички одлуки, вклучувајќи ја и одлуката во април, најголемите загадувачи во Австралија да плаќаат за испуштањето на јагледрод во воздухот.

XS
SM
MD
LG