Достапни линкови

Груевски се обратил на Процесот на соработка на земјите од ЈИЕ


Македонија останува посветена на патот за европска и евроатланска интеграција, водејќи одговорна надворешна и нзнедносна политика, изјавил премиерот Никола Груевски на обраќањето на Самитот на Процесот на соработка на земјите од Југоисточна Европа. Груевски изјавил дека билатералните проблеми и недоразбирањата можат да предизвикаат проблеми во регионот. Повикал на продлабочување на пријателствоти и довербата за да се надмине сликата на поделен и конфликтен Балкан.
XS
SM
MD
LG