Достапни линкови

Црна Гора следен претседавач со Процесот на соработка на ЈИЕ


Црна Гора денеска на состанокот на Процесот за соработка на Југоисточна Европа, ќе го преземе претседавањето од Турција со таа регионална институција. Претседателот на Црна Гора, Филип Вујановиќ на обраќањето во Истанбул изјавил дека претседавањето ќе го посвети на промовирање на демократските вредности, усвојувањето на европските стандарди, како и унапредување на добрососедските односи,и на стабилност и безбедност во регионот.
XS
SM
MD
LG