Достапни линкови

ЕУ:Србија прагматично да се однесува кон Косово


Европскиот парламент смета дека Србија треба „прагматично да постапува по прашањето за статусот на Косово“ иако разбираат дека засега признавањето не Косово не е возможно, се наведува во резолуцијата која денеска е усвоена од страна на Надворешнополитичкиот комитет на парламентот на Европската Унија во Брисел. Исто така се наведува дека ЕП е загрижен за односот меѓу Србија и Косово, и нагласиле дека добрососедските односи се кручни за приклучувањето на земјите од регионот во Унијата.
XS
SM
MD
LG