Достапни линкови

Европејците осиромашуваат


Еден од шест Европејци мака мачи да си ги плати сметките, покажува едно истражување. Анкетата на Евробарометарот утврди дека околу 30 проценти од Европејците се потешко можат да си ги покријат трошоците за здравството, детската заштита, или долгорочна грижа за нив или нивните роднини. Еден од шест Европејци не може да си ги плати основните сметки , нема пари за храна или други дневни потреби. Комесарот на ЕУ за социјалните прашања Ласло Андор потврдил дека сиромаштијата е голем проблем за Европа и дека економската криза дополнитело ги отежнува работите
XS
SM
MD
LG