Достапни линкови

ОБСЕ:Турција да ја почитува слободата на говорот


Организацијата за безбедност и соработка во Европа ја повика денеска Турција да престане да ги блокира популарните веб сајтови како
„ YouTube“ и да ги почитува меѓународните стандарди за слободата на говорот. Повеќе од 5.000 веб-сајтови се блокирани или забранети од властите во изминатата година. Дуња Мијатовиќ , претставник на ОБСЕ за слободата на медиумите, изјави дека побарала од турските власти да сопрат со блокирањето и да не ги спречуваат граѓаните да бидат дел од глобалното информатичко општество
XS
SM
MD
LG