Достапни линкови

Британија со ригорозен план за штедење


Министерот за финанси на Велика Британија денеска ги објавил плановите за намалување на буџетот, кои се најригорозни во последните неколку децении. Намалувањето на јавната потрошувачка и новите даноци треба да и помогнат на земјата да излезе од долговите. Министерто за финансии изјавил дека трошоците на Владата треба да се намалат за 25 проценти во тек на следните 4 години .
Министерството добило и согласност од Кралицата Елизабета Втора дека ќе се замрзне подршката за кралицата од даночните обврзници. Невообичаено но во новите планови не се вклучени зголемени даноци за алкохол, тутун и гориво.
XS
SM
MD
LG