Достапни линкови

Советот на Европа со порака на Денот на бегалците


Министерот за надворешни работи Антонио Милошоски во својство на претседавач на Комитетот на министри на Советот на Европа и Мевлут Чавошоглу претседателот на Парламентарното собрание на Советот на Европа, по повод Денот на Беглаците ги повикаа сите земји членки на СЕ да ги почитуваат меѓународните договори за заштита на бегалците и барателите на азил. Тие во соопштението ја искажале важноста да им се гарантираат правата на бегалците, особено ако се знае дека половина од нив се деца.

XS
SM
MD
LG