Достапни линкови

Црвенковски:нелогично е сега да се разговара за предвремени избори


Нелогично е во овој момент да се разговара за предвремени парламентарни избори, изјави денеска претседателот на СДСМ Бранко Црвенковски. Тој изјави дека не е добро во овој момент избори ниту да се иницираат, ниту пак ако некој сака да се одржат предвремени избори СДСМ ќе го поддржи или во такви избори ќе учествува. Црвенковски изјави дека тие нема да поднесат иницијатива за предвремени избори. Но ако до Самитот на НАТО во ноември нема решение за проблемот со името, тогаш на политичката сцена треба да дојде нова политичка структура која тоа ќе може да го направи, изјави лидерот на СДСМ.
XS
SM
MD
LG