Достапни линкови

Македонски полицајци ќе ги обучуваат своите колеги во Авганистан


Македонија наскоро ќе испрати полицајци во Авганистан кои во рамките на цивилната мисија ќе ги обучуваат своите авганистански колеги. Во МВР има 23 полициски офицери кои се подготвени веднаш да заминат на мисија во Авганистан, изјавила министерката за внатрешни работи Гордана Јанкуловска, но сеуште се работи на договорот кој треба да биде ратификуван од Собранието. Платите на припадниците на МВР кои ќе заминат во Авганистан ќе бидат од буџетот на Македонија, изјавила министерката
XS
SM
MD
LG