Достапни линкови

Барикадите во Ош мора да се тргнат


Градоначалникот на Ош Малисбек Мурзакманов изјавил дека властите поставиле краен рок до утре до 14 часот да бидат тргнати барикадите во градот. Тој изјавил дека бунтовниците имаат време да ги остранат барикадите, во спротино властите ќе употребат сила. Градоначалникот изјавил дека тие несакаат да употребуваат сила врз Узбеците, но дека биле приморени бидејќи Узбеците имале многу оружје и држеле киркистанци за заложници. Узбеците кои останале во градот подигнале големи, импровизирани барикади околу нивните населби
XS
SM
MD
LG