Достапни линкови

Словачка се двоуми дали да потише гаранција за помош за Грција


Словачка се двоуми дали да го потпише пакетот гаранции за помош на Грција на кој се обврзал досегашниот премиер Роберт Фицо. Ако не го потпише пакетот договори ќе се блокира маханизмот со кој ЕУ треба да и помогне на Грција и на другите презадолжени членки, објавуваат денеска медиумите во Словачка. Економистите предупредуваат дека ако Словачка не потпише, ќе и донесе проблеми на Унијата бидејќи пакетот помош за Грција неможе да стапи на сила ако не го потпишат сите членки на еврозоната. Досегашниот премиер
ја повикал коалицијата која работи на формирање на влада да го потпише договорот , но тие одбиле.
XS
SM
MD
LG