Достапни линкови

Потпишан Договорот за клириншкиот долг


Преставници на Македонија и на Русија денеска во Сенкт Петерсбург го потпишаа Договорот за подмирување на рускиот клириншкиот долг кон Македонија. Со овој договор на некогашниот Советски Сојуз кон поранешна Југославија, Македонија добива 60 милиони долари, што ќе бидат искористени за реализиација на проектот за гасификација на земјата.

XS
SM
MD
LG