Достапни линкови

Американско- романски разговори за антиракетниот штит


Американска делегација предводена од заменик-државниот секретар на САД за контрола на вооружувањето Елен Тавшер ги продолжува разговорите со романските власти за поставување на елементи од американскиот антиракетен штит што почнаа вчера. Врховниот совет за национална одбрана на Романија на 4 февруари даде согласност за распоредување на елементи од американскиот антиракетен штит на романска територија. Системот за противракетна одбрана гарантира безбедност од евентуалните закани од ракети од мал и среден дострел.
XS
SM
MD
LG