Достапни линкови

ЕУ и САД ја критикуваа Русија на Економскиот самит


Претставници на ЕУ и на САД кои присуствувале на Економскиот самит во Санкт Петерсбург ја критикувале лошата инвестициска клима во Русија и ја обвиниле владата дека не успева да ги заштити правата на инвеститорите. . Шведскиот министер за надворешни работи Карл Билт изјавил дека странските инвеститори се уште не се чуствуваат безбедни во Русија и порачал владата да ги реши пропустите во правниот систем. На Самитот во Русија присуствуваат познати американски и европски компании. Утре на самитот треба да учестува и рускиот претседателот Дмитриј Медведев
XS
SM
MD
LG