Достапни линкови

ЕУ и одобри почеток на преговори на Исланд


Европската Унија денеска во Брисел одлучи да почне преговори за влез на Исланд во Унијата. Исланд пред помалку од една година поднесе кандидатура за влез во Унијата. Исланд може да се надева дека ќе стане 29-та земја членка на ЕУ , која би требало да влезе воУнијата одма после Хрватска за која се претпоставува дека ќе се приклучи на европското семејство во 2011-та или на почетокот на 2012 година. Лидерите на државите или на владите на ЕУ оцениле дека Исланд ги исполнува условите за оди напред.
XS
SM
MD
LG