Достапни линкови

Средба на воени преставници на Македонија и Кина


Претставници на Армијата на Македонија на денешната средба со заменик началникот на Генералштабот на Народноослободителната армија на Кина им ги презентирале реформите кои АРМ ги спроведува а разговарале и за учеството во мисии во странство. Воените претставници разговарале и за проширување на билатералната соработка меѓу двете земји. Армијата на Кина е подржувач и донатор на македонскта армија . Кина во два наврати и донираше компјутерска опрема на АРМ. Делегацијата на Кина ќе биде примена и од претседателот на Собранието Трајко Вељаноски.
XS
SM
MD
LG