Достапни линкови

Во Загреб конференција на командантите на НАТО


Во Загреб денеска започна годишната конференција на командите на копнените сили на земјите членки на НАТО и нивните партнери. На конференцијата ќе се разговара за улогата на Алијанската во 21-от век, за нејзината трансформација и меѓународните операции. На конференцијата учествуваат команданти на копнените сили на 36 држави членки на НАТО, на Партнерството за мир, на Медитерански дијалог и на Истанбулската иницијатива.
XS
SM
MD
LG