Достапни линкови

Во ЕУ 23 земји под процедура за прекумерен дефицит


Еврокомесарот за економски и монетарни прашања Оли Рен во Стразбур изјави дека против Бугарија веројатно ќе почне казнена процедура поради високиот буџетски дефицит на земјата. Рен изавил дека комисија препорачала отпочнување казнена процедура поради високиот буџетски дефицит и против три други земји - Данска, Финска и Кипар, со што под ударите на оваа постапка ќе се најдат 23 од вкупно 27 земји членки на Европската унија .

XS
SM
MD
LG