Достапни линкови

ЕУ ќе продолжи со санкциите спрема Иран


Лидерите на Европска Унија се согласија да продолжат со плановите за построги санкции против Иран. Министрите за надворешни работи се согласиле санкициите да се однесуваат на трговијата, банкарството, осигурување и транспорт. Мерките ќе се однесуваат и врз гасната и нафтената индустрија, забрана за инвестиции, техничка помош и трансфер на технологии.
XS
SM
MD
LG