Достапни линкови

Намален кредитниот рејтинг на Грција


Меѓународната рејтинг агенција„ Мудис – инвестициски сервис“ го намали кредитниот рејтинг на Грција за 4 степени. Тоа е втора од трите главни агенции која го направи тоа. Ваквиот статус на Грција рефлектира загриженост дека земјата нема да може да ги исполни своите обврски , да го намали својот дефицит и да го плати долгот што го има.
XS
SM
MD
LG