Достапни линкови

Илјадници деца од Авганистан прокриумчарени во Европа


Речиси 6.000 деца од Авганистан нелегално биле внесени во Европа минатата година, соопштил високиот комесар за бегалци на ОН. Во извештајот на организацијата се наведува дека децата се приморани да го напуштаат Авганистан, да одат во Европа, да заработуваат пари кои подоцна им ги праќаат на своите родители. Во извештајот се наведува и тоа дека се повеќе луѓе бегаат од Авганистан поради лошите услови за живот.
XS
SM
MD
LG