Достапни линкови

Турски пратеници во посета на САД


Турски пратеници денеска ќе отпатуваат во Соединетите држава на разговори со свои колеги за да ги разубедат дека Анкара се одалечува од Западот. Ваквите разговори се инспирирани од говорот на американскиот секретар Роберт Гејтс дека Турција која е членка на НАТО и кандидат за членка на ЕУ се повеќе се одалечува од Запад и се приближува кон Исток. Гејтс пред неколку денови изјави дека Европската Унија со тоа што не ја прима Турција за своја членка ја турка кон Исток.
XS
SM
MD
LG