Достапни линкови

Избори во Белгија, гласачите поделени


Првичните резултати од изборите кои се одржаа денеска во Белгија покажуваат поделеност на резултатите исто како и на гласачите. Жителите на Фландрија кои зборуваат холандски и оние на Валонија кои зборуваат француски, денеска гласаа за парти со дијаметрално спротивни ставови за иднината на земјата. Во Фландрија води партија која е за поделба на земјата, а во Валонија јакне улогата на Социјалистичката партија

XS
SM
MD
LG