Достапни линкови

Романците незадоволни од своите власти


Мнозинството Романци се незадоволни од владата на Емил Бок, од работата на претседателот Трајан Басеску и од тоа во кој правец оди државата, покажува најновата анкета на Групата за социјални студии. Дури 85 проценти од испитаниците сметаат дека Бок работи лошо, а 76 дека и претседателот Басеску не работи како што треба. А на прашањето дали властите се способни да управуваат со земјата над 80 проценти одговориле негативно.

XS
SM
MD
LG