Достапни линкови

Груевски:Засега нема сигнали за нова рецесија во Македонија


Претседателот на Владата Никола Груевски смета дека засега нема сигнали за нова рецесија во земјава иако дел од експрертите предвидуваат дека во Европа ќе се случи втора економска криза. Тој посочи дека во Македонија засега не е почувствуван нов бран на крупи проблеми, и оти земјава оди во правец на постепено подобрување, иако, како што нагласи, кризата се уште е присутна и се чувствува. Македонскиот премиер се надева дека нема да се реализиара стравот од рецесија во Европа, а доколку работите тргнат во лоша насока, најавува навремени реакции за да се ублажи нејзиното влијание
Најавеното кратење на Буџетот со претстојниот ребаланс, Груевски го оценува како крупно и сериозно, иако бизнис заедницата смета дека е недоволно.


XS
SM
MD
LG