Достапни линкови

Ден на независноста во Русија


Денеска е ден на Русија, официјален државен празник со кој се одбележува одвојувањето од Советскиот Сојуз. На 12-ти јуни 1990-ата година, Првиот пратенички состав на Руската Федерација, изгласа декларација за самостојност.


XS
SM
MD
LG