Достапни линкови

Спорот со името влијае врз странските инвестиции


,,Одложениот напредок за пристапување на Македонија кон Европската унија и прашањето за името уште повеќе го зголемуваат ризикот за намалување на странските инвестиции. Токму затоа, инвеститорите решија да почекаат со инвестициите во Македонија.,, Ова го изјави директорот на Британската бизнис заедница во земјава Реј Пауер по денешната средба со директорите на Агенцијата за млади и спорт, Јавното претпријатие за стопанисување со станбен и деловен простор и на Американската стопанска комора во земјава Диме Спасов, Владимир Бахчовановски и Соња МекГурк.
XS
SM
MD
LG