Достапни линкови

Европската банка задоволна од состојбата во Грција


,,Европската централна банка е задоволна од развојот на ситуацијата во Грција каде што одвивањето на програмата за консолидирање на буџетот многу ветува.,, Ова го оцени претседателот на Банката Жан Клод Трише, наведувајќи дека сегашните промени се во корелација со структурните реформи и оти дозволуваат обнова на довербата. Тој додаде дека и други држави разработуваат мерки за консолидирање на буџетот, но не посочи кои се тие држави.
XS
SM
MD
LG