Достапни линкови

Во делови на Пакистан не се почитуваат човековите права


Меѓународната организација за заштита на човековите права Амнести Интернешнл проценила дека околу 4 милиони луѓе во Пакистан живеат под талибански режим потполно напуштени од пакистанските власти. Тие области се наоѓаат во северозападен Пакистан и
се упориште на талибанските борци но и на терористичката мрежа Ал Каеда. Во извештајот на организацијата тие области се опишуваат како места каде човековите права не се почитуваат. Во Пакистан живеат 170 милиони луѓе.
XS
SM
MD
LG