Достапни линкови

Милошоски се обрати на сесијата на ОБСЕ во Виена


Министерот за надворешни работи на Македонија, Антонио Милошоски во својство на преседавач со Комитетот на министри на Советот на Европа, денска имал обраќање пред Посотојниот комитет на ОБСЕ во Виена. Советот и ОБСЕ имаат разлики во мадатот, структурата, методите на работа, но споделуваат заеднички цели, како придонесот за демократска стабилност во Европа , зајакнување на правото и заштитата на човековите права, рекол Милошоски во своето обраќање.
XS
SM
MD
LG