Достапни линкови

Албанските војници во Авганистан со поопасни задачи


Албанските војници од специјалната единица „командоси“ во Авганистан ќе бидат вклучени директно во борбата со терористичките сили. До сега албанските мировници главно беа во обезбедувањето на мирот и значајните објекти како и во придружба на авганистанските официјални личности и не беа директно ангажирани во борбени дејствија. Почнувајќи од следниот месец, албанските војници ќе бидат дел од воените операции покрај американските маринци и колегите од земјите членки на НАТО.
XS
SM
MD
LG