Достапни линкови

Фуере нема информации дали се подготвува амбасадорски предлог за името


Амбасадорот на ЕУ во Македонија Ерван Фуере нема информации дека амбасадорите на земјите членки на ЕУ и на НАТО во Скопје работат на изготвување на предлог за името кој ќе и го достават на Владата. Фуере изјавил дека можеби такви разговори се водат во Брисел, но тој нема информации. Амбасадорот не знае ни дали Македонија ќе биде дел од агендата на состанокот на Советот на ЕУ , на 17 јуни.
XS
SM
MD
LG