Достапни линкови

За потрошувачка кошница 60 проценти од плата


Вредноста на потрошувачката кошница за храна и пијалаци за едно четиричлено семејство во Македонија се покрива со околу 60 отсто од просечната плата, соопшти заводот за статистика. Просечната палта е нешто повеќе од 20.000 денари а за хран аи пијалоци се потребни околу 12.000 денари, пресметале од Заводот за статистика.
XS
SM
MD
LG