Достапни линкови

На изборите во Холандија се очекува успех на Анти исламистите


На денешните избори во Холандија се очекува победа на централно десничарска Либерална Партија иако никој од 18 те партии не се очекува да добие мнозинство во Парламентот. Се прогнозира дека добро ќе помине и анти - исламската партија За Слободата на Геерт Вилдерс. Изборите се распишаа по падот на владата на Јан Петер Белкененде околу несогласувањата за разместување на холандски трупи во Авганистан.
XS
SM
MD
LG