Достапни линкови

Средба на Ахмети со помалите етнички партии


Лидерот на ДУИ Али Ахмети изјави ќе го подржи предлогот помалите етнички заедници да имаат десет загарантирани пратенички места во Собранието но единствено ако со тоа не се влијае врз Бадинтеровиот принцип на гласање. Ахмети изјавил дека ДУИ не е против правата на малцинствата. Лидерот на ДУИ тоа им го соопштил на преставниците на партиите на Србите, Турците, Ромите, Власите и Бошњаците со кои денеска имал средба во Речица.
XS
SM
MD
LG