Достапни линкови

Штрајк во Шпанија против намалување на платите


Вработените во јавниот сектор во Шпанија денеска штрајкуваат поради намалување на платите, воведено со пакетот мерки на Владата заради израмнување на буџетскиот дефицит. Штрајкот се смета за прво одмерување на силите меѓу владата и синидкатите кои се закануваат дека ќе организираат генерален штрајк доколку владата воведе реформи кои би биле во спротивност со интересите на работниците.
XS
SM
MD
LG