Достапни линкови

Азербејџан и Турција потпишаа договор за дистрибуција на гас


Турција и Азербејџан денеска во Истанбул потпишале договор за достава на гас, кој е од посебна важност за европските земји, кои сакаат да ја намалат зависноста од рускиот гас. Гасот од Азербејџан ќе оди до Турција а од тому ќе се дистрибуира до европските држави.

XS
SM
MD
LG