Достапни линкови

Состанок на Агенцијата за Атомска Енергија во Виена


Иранската нуклеарна програма е една од главните теми на едно-неделниот состанок на Меѓународната Агенција за Атомска Енергија, што започнува денеска во Виена. Во последниот извештај на Агенцијата беше наведено дека Иран произвел речиси 6 килограми високо збогатен ураниум, веројатно за реакторот за медицински истражувања. Но, Западот страхува дека тоа може да биде искористено за изработка на нуклеарно оружје.
XS
SM
MD
LG