Достапни линкови

Кривата кула во Пиза не е повеќе најкрива зграда во светот


Кривата кула во Пиза , веќе не е најкривата зграда во светот. Кулата Гејт во Абу Даби , висока 160 метри со 35 спрата сега е најнакривената зграда, пишувааат денеска медиумите во Обединетите Арапски Емирати. За разлика од градителите на кулата во Пиза, архитектите на Гејт смислено ја изградиле зградата крива. Па така зградата почнувајќи од 12 спрат се накривува. И Гинисовата книга на рекорди ја сврстува Кулата Гејт во најкрива кула на светот, таа е за 4 степени покрива од онаа во Пиза.
XS
SM
MD
LG