Достапни линкови

Иран нема да менува евра во долари


Шефот на иранската Централна банка негира дека планираат да ги продадат резервите во евра, како резултат на слабееењето на таа валута. Гувернерот на Централната банка Махмуд Бахмани изјавил дека исказите дека Иран ќе продава евра за долари и злато не се точни. Пред две години кога доларот слабееше, Иран претвори 83 милијарди долари во евра.
XS
SM
MD
LG