Достапни линкови

Пакистан ќе одвојува повеќе пари за одбрана


Пакистанките власти најавиле дека за наредната фискалана година ќе одвојат повеќе пари за одбрана од буџетот. Во наредната фискална година која започнува од 1 јули, тие за одбраната ќе одвојат 17 проценти повеќе пари во споредба со минатата година. Министерот за финансии Абдул Хефез Шеик изјавил дека безбедносната ситуација во Пакистан се уште не е ставена под контрола и затоа безбедносните сили треба да знаат дека имаат поддршка од пратениците. Во последните три години во Пакистан , повеќе од 3400 луѓе загинале во самоубиствени бомбашки напади или пак во други напади од страна на Талибанците кои се борат против власта.
XS
SM
MD
LG