Достапни линкови

Во Ирак убиен кандидат за пратеник


Во Ирак е убиен кандидат за пратеник на коалицијата Иракија, која освои најмногу гласови на неодамнешните избори. Ова е второ убиство на кандидати од листата на Иракија, за само 2 недели. За коалицијата, убиствата се политички мотивирани. Убиениот се наоѓал
на листата на Иракија на изборите, но не влезе во Парлементот. Иракија освои најмногу пратенички места на изборите кои се одржаа на 7 март. На изборите ниедна партија не освои мандат да формира влада.
XS
SM
MD
LG