Достапни линкови

Владата ќе се обиде да им помогне на професионалните војници


Со измените на Законот за служба во АРМ, на професионални војници ќе им се помога и по завршувањето на договорот за работа , изјави премиерот Никола Груевки. Со предвидените измени војницте до 45-та, а медицинскиот персонал до 48-та година ќе можат секој мецец
да добиваат по 6.000 до 7.000 денари. Денеска професионалните војници протестираа барајќи да им се реши статусот откако ќе наполнат 38 години, кога престанува нивниот договор со Армијата.
XS
SM
MD
LG