Достапни линкови

Сеул бара реакција од ОН против Северна Кореја


Амбасадорот на Јужна Кореја во Обединетите Нации денеска и формално вложил протест за потопувањето на јужно-корејскиот брод од страна на Северна Кореја. Во писмото од амбасадорот Парк ин Коок се бара од Советот за Безбедност на Обединетите Нации да превземе мерки во согласност со настанатата ситуација.
XS
SM
MD
LG