Достапни линкови

Папата во посета на Кипар


Папата Бенедикт 16-ти, по пристигнувањето на Кипар изјави дека желбата да се живее во хармонија со соседите може да придонесе кон решавање на постојните проблеми. Според Папата, Кипар е вистинското место каде што црквата може да почне да размислува за повеќевековната католичка заедница на Блискиот Исток, да ја изрази солидарноста со другите христијани во регионот, кои имаат незаменлива улога во помирувањето меѓу сите луѓе. Посетата на Папата Бенедикт 16-ти предизвика критики од некои претставници на православната заедница.
XS
SM
MD
LG