Достапни линкови

ЕУ: косовското судство се уште слабо


Мисијата на Европската унија на Косово соопшти дека косовскиот правен систем е се уште премногу слаб за да се соочи со предизвиците. ЕУЛЕКС не е задоволен од степенот на реформите во правосудството, а забележува и на мешањето во работата на судството на повеќе нивоа. Тоа, како што се прецизира, било особено изразено преку зачестеното отсуство на судиите и обвинителите во чувствителните случаи.
XS
SM
MD
LG