Достапни линкови

Фридом хаус со листа на најрепресивни земји


Туркменистан и Узбекистан им се придружија на земји како Бурма, Северна Кореја и Сомалија, за најрепресивни земји во светот, се наведува во најновиот извештај на Фридом хаус, насловен како „Најлоши од најлошите“. Според Фридом хаус, во извештајот се вклучени земји во кои поединци немаат речиси никаква можност да уживаат во своите основни права, земји во кои тешко се казнуваат луѓето кои слободно мислат и дејствуваат, како и земји во кои е забрането дејствувањето на опозицијата. На листата на Фридом хаус се и Белорусија, Кина, Куба и Саудиска Арабија.
XS
SM
MD
LG