Достапни линкови

Советот на Европа бара БиХ да ги спроведе уставните реформи


Советот на Европа очекува Босна и Херцеговина да го усклади уставот со нормите на Советот и очекува реформите да бидат спроведени на дело по парламентарните избори закажани за октовмри, е наведено во соопштението на претседателот на Комитетот на министри на Советот, Антонио Милошоски, објавено во Стразбург. Милошоски во својство на преседавач со Комитетот на министри изјавил дека тие не сакакат да и наметнуваат решенија на БиХ кои се неприфатливи, туку сакаат да развијат партнерски односи и да ги охрабрат политичарите да ги спроведат реформите
XS
SM
MD
LG