Достапни линкови

Штрајк на професорите во Романија


За денеска во главниот град на Романија, Букурешт е најавен генерален штрајк на романските професори. Причина за нивното незадоволство е драстичното намалување на платите за 25 проценти, што како мерка за штедење е воведено од властите во оваа земја.
XS
SM
MD
LG